Geen internet nodig in de woning
Telelock functioneert zonder dat er internet in de woning nodig is. Elk slot of module kan 500 verschillende unieke digitale sleutels onthouden (cliënt beheer) en voor beheer van een zorgorganisatie zelfs 100 groepen met in elke groep 65000 unieke digitale sleutels zonder dat het slot of module verbinding heeft met internet. Elk slot of module heeft ook een geheugen voor 2000 gebeurtenissen. (deur open, sluiten enz.) Nieuwe toekomstige ontwikkelde updates voor de sloten of modules worden overgebracht per mobiel naar het slot zonder dat iemand er iets van merkt.
Digitale sleutels voor organisaties
Voor zorgorganisaties is er een aparte module beschikbaar. Met deze module is het mogelijk voor een organisatie om zijn medewerkers te beheren op het gebied van toegang. Ook bied de module de mogelijkheid om wijkverpleging te kunnen beheren in groepen. Verder kan deze software module bij ongeplande zorg een digitale sleutel toesturen naar een telefoon om directe toegang te krijgen tot een woning. Een cliënt die een contract heeft met een of meerdere zorgorganisaties geeft één digitale sleutel uit per organisatie. Met deze unieke digitale sleutel kan een organisatie zijn medewerkers met ieder hun eigen unieke digitale sleutel toegang verlenen tot de woning. Een zorgmedewerker heeft hiermee maar één unieke digitale sleutel tot zijn beschikking die op meerdere woningen toegang kan krijgen. Indien een cliënt geen zorg meer ontvangt kan hij of zij haar digitale sleutel terug halen waardoor de medewerkers van de organisatie geen toegang meer hebben. Alle historie gegevens zijn beschikbaar voor geautoriseerde personen waarbij de privacy van de cliënt en zorgverlener gewaarborgd zijn.
Software en mobiele telefoons.
Alle beheer draait onder Telelock Cloud Services waardoor geen internet in de woning aanwezig hoeft te zijn. De hoogst haalbare veiligheidseisen worden gerealiseerd door een AES128 bit encryptie toe te passen. De diversified Keys zorgt ervoor dat elk slot en mobiele telefoon bij het gebruik een nieuwe beveiligde sleutel (AES Key) krijgt zodat deze niet hergebruikt (het z.g. sniffing) kan worden.

De gebruikers merken hier niets van. Ook wordt er gebruik gemaakt van een encrypted (AES128) database en veilige HTTPS SSL/TLS verbindingen. Telelock heeft mogelijkheden voor koppelingen met planning software en alarmeringen van derden. Vraag ons naar de mogelijkheden.
Mobiele smartphones en tablets die geschikt en getest zijn, moeten zijn voorzien van:

Besturingssysteem Android:
Android 4.3 of hoger met Bluetooth 4.0 of hoger met Bluetooth low energy (BLE)

Besturingssysteem IOS (Apple)
Smartphone vanaf 4s en hoger en de IPad 3 of hoger

Wij hebben een lijst beschikbaar met geschikte en geteste smartphones en tablets in goedkope en duurdere uitvoeringen.