Telelock is de oplossing voor alle voordeuren. Het systeem bestaat uit een geavanceerde motorcilinder, modulair oplegslot, module voor een kettingopener en een controller voor centrale toegangsdeuren. Met een aparte montage applicatie voor de mobiele telefoon kunnen alle sloten geconfigureerd en ingesteld worden.

De Telelock oplossing past op alle Nederlandse deuren.

De motorcilinderis geschikt voor enkel en meerpuntsluitingen en zelfs seniorensloten en heeft een speciale behandeling met een stroef oppervlak voor een groter gebruikscomfort. Alleen de cilinder hoeft vervangen te worden en er zijn geen bouwkundige aanpassingen of nieuwe schilden voor de deur nodig. Gelijksluitend en zelfs sluitsystemen zijn mogelijk met de standaard SKGâ *** cilinder. Geen overbodige knopjes of lampjes die zichtbaar zijn en die afleiding of onrust kunnen veroorzaken. Leverbaar met een extra grote knop voor mensen met verminderde pakfunctie. Een unieke eigenschap is dat het zelfs standaard mogelijk om de draaiknop aan de binnenzijde te blokkeren zodat manipulatie van de draaiknop door de brievenbus niet mogelijk is. De deur is te openen met gewone sleutels, smartphone en afstandsbediening en niets is zichtbaar aan de buitenzijde. Meerdere thuiszorgorganisaties kunnen toegang krijgen met een mobiele telefoon.

Het oplegslot is zo ontwikkeld dat het altijd past zonder nieuwe of extra gaten in de deur. Dus makkelijk te plaatsen en makkelijk te verwijderen. Door de speciale constructie van het oplegslot en de sluitkom ook te gebruiken bij kromme deuren. Het slot is zelfsluitend en de binnen knop is afsluitbaar zonder de zorgfunctie te frustreren. De deur is te openen met gewone sleutels, smartphone en afstandsbediening en niets is zichtbaar aan de buitenzijde. Meerdere thuiszorgorganisaties kunnen toegang krijgen met een mobiele telefoon.
Kettingdeuropeners worden vaak in Nederland toegepast bij kleinere woningcomplexen zonder intercom. Telelock heeft specifiek hiervoor een kettingdeuropener bedacht en ontwikkeld voor de thuiszorg. Bij zowel het oplegslot als bij de kettingopener zijn 50.000 openingen op 4 AA batterijen mogelijk. De deur is te openen met gewone sleutels, smartphone en afstandsbediening en niets is zichtbaar aan de buitenzijde. Meerdere thuiszorgorganisaties kunnen toegang krijgen met een mobiele telefoon.
Centrale toegangsdeuren van appartement complexen kunnen geopend worden door middel van een deurcontroller waarbij het niet uitmaakt of het een centrale toegangsdeur met een deurautomaat is, elektrisch slot/sluitplaat, paslezer of dat het elektrische schuifdeuren zijn. Alle bewoners van de appartementen kunnen nog steeds op dezelfde manier door de centrale toegangsdeur, de deurcontroller is bedoeld voor toegang zorgverlener met een mobiel. De deur is te openen met gewone sleutels, smartphone en afstandsbediening en niets is zichtbaar aan de buitenzijde. Meerdere thuiszorgorganisaties kunnen toegang krijgen met een mobiele telefoon.
Batterijen

Alle producten zijn uitvoerig getest in de praktijk en in een testomgeving in een laboratorium. Een rapport hiervan is beschikbaar. Hierbij is vastgesteld dat de batterijen van de motorcilinder 1 maal per jaar vervangen moeten worden indien een deur per dag 8 maal volledig van slot en 8 maal volledig op slot wordt gedraaid. Omdat veel mensen de voordeur overdag niet op het nachtslot draaien is de verwachte levensduur van de batterijen veel langer. (batterij status is te zien in de app en geeft bij lage spanning een akoestisch signaal op het slot) De resultaten bij een oplegslot, kettingdeuropener en deurcontroller liggen op 50.000 openingen op een set batterijen. Dat is ruimschoots voldoende voor meerdere jaren.

Alle producten werken op standaard penlite (AA) batterijen (eventueel oplaadbaar) maar kunnen ook gevoed worden met een standaard (12V) adapter of beide. Het voltage is zichtbaar in app en geeft signaleringen bij lage status van de batterijen. Met de configuratie app kunnen snel en eenvoudig de sloten en schakelingen ingeregeld worden. In de app kan ook het logfile worden uitgelezen van diverse functionaliteiten en eigenschappen van de sloten. Bij montage worden alle eigenschappen vastgelegd zodat deze altijd ter beschikking zijn. Bij eventuele storingen kunnen de logfiles worden uitgelezen over de status van het slot zonder dat privacy gevoelige informatie te zien is.